Data Coach Blog

Vaardigheden aangepast

Kennis en Vaardigheden matrix

Is iedereen bekend met de kwaliteitszorg wat je uitvoert op school? Welke kennis en vaardigheden beheerst iedereen, wat wil je nog leren of waar liggen je ambities? Wie is het...

DC 2.0

We werken aan Data-coach 2.0

Na de zomervakantie start Data-coach met een nieuwe vormgeving om je kwaliteitszorg nog beter uit te voeren dan je gewend was.

Cyslus hgw

Hoe staat het met de HGW cyclus?

Een groot deel van dit schooljaar zit er al weer op. Hoe staat het met de cyclus voor handelingsgericht- en opbrengstgericht werken? Loop je nog op schema?

mensen2

Wat is jouw doelgroep leerlingen?

Leerlingkenmerken:Vaak komt de vraag boven “hoe geef ik vorm aan mijn leerlingkenmerken-analyse?In grote lijnen zijn er drie categorieën van vragen die op een school leven:

63d659fa ab8b 44a0 8b78 d7772c992b05

Trends volgen en verbeteren

De afgelopen jaren heeft Nederland zich wezenloos getoetst, omdat ministers en staatssecretarissen dachten dat de cijfers wel meer omhoog konden.

2aefda07 5b63 46b0 b219 d09a6195f0bb

Prioriteren kun je leren!

Teveel werk op je bord of teveel bezig met dingen die niet relevant zijn, waardoor je niet toe komt aan dat wat echt belangrijk is? Leer prioriteren zodat je beter timemanagement hebt.

5a2ea845 f6e2 41df ac8a 74a7ac6402f2

Wat is LEAN?

Welke verspillingen in het onderwijs kan jij voorkomen en hoe doe jij dat in je organisatie? Hoe houd je medewerkers, ouders en leerlingen tevreden?

7da6d8c9 1f3c 42f6 b7f9 77166bc86132

Opgeruimd staat netjes, de 5 S methode

Kun jij niet zo snel materialen of informatie vinden, omdat je teveel bewaard of niet geordend bent? Deel je kantoor, orthotheek, kast of magazijn zo in dat je alles snel weer kunt vinden. Leer op de 5S manier dat je zelfs op afstand iemand iets kunt laten vinden.

werkdruk

Werkdruk?

Je hebt vast de eerste vergaderingen of bijeenkomsten met je team gehad. Wellicht zijn er alweer veranderingen voor het gymrooster, buitenspeelrooster en pleinwacht? Heb je nog zicht op je jaarplanning...

datacoach nieuw

Kwaliteitszorg verbeteren en borgen op school of bestuur

Regelmatig word ik gevraagd door besturen, scholen en interimbureaus of ik nog plek heb dit schooljaar om een klus te doen.