Bianca Meijer

Bianca Meijer

Blog voor leraren, schoolbestuur, onderwijsondersteuning en voor het verhogen van de kwaliteit in onderwijs.

Nieuws / Blog artikel van DATA-COACH

We werken aan Data-coach 2.0

Data-coach 2.0

Na de zomervakantie start Data-coach met een nieuwe vormgeving om je kwaliteitszorg nog beter uit te voeren dan je gewend was. De nieuwe stijl ziet er nog professionelere uit en heeft meer extra’s gekregen.

Voordelen van Data-coach

De Data-coach is ontwikkeld door onderwijsexperts waarbij de focus ligt op kwaliteit en gebruikersgemak. Niet alleen geeft het structuur en houvast, het werkt ook werkdruk verlagend en is gericht op zelfsturing van het team. Op deze manier creëer je eigenaarschap en kom je als intern begeleider toe aan je expertisegebied: coachen.

Door de Data-coach zal je minder papier gaan gebruiken en dat is beter voor het milieu. Extra voordeel is dat de data-coach aansluit op je schoolplan. Er is een bewaartermijn van 4 jaar, zodra je Data-coach het vijfde jaar ingaat, verdwijnt het eerste jaar en behoud je alleen de verbeterde versie van de afgelopen drie jaar, zonder steeds opnieuw te beginnen.

Jaarkalender

Naast een jaarplan waar de kwaliteitszorg van het onderwijsleerproces wordt beschreven en ondersteunt met bijlagen, werk je vanuit een jaarplanner. In de Data-coach 2.0 maakt de jaarplanner een koppeling naar je Outlook of Google agenda. Op deze manier zorgt Data-coach dat je dagelijks wordt herinnerd aan je afspraken.

De kalender is overzichtelijk door de diverse rolverdelingen in de kalender en je kunt ook nog je eigen planning toevoegen. Ook is er ruimte voor een weekplanning, waar je samenvattende de belangrijkste taken van die week kunt beschrijven.

Functionaliteiten van Data-coach 2.0

De inhoudsopgave kun je helemaal zelf op maat maken, maar er zijn ook vaste sjablonen waar je uit kunt kiezen, om nog sneller aan de slag te kunnen. Alles is uiteindelijk weer aanpasbaar te maken. Zo heb je een uniek kwaliteitsinstrument. De tekst opmaak is zoals je gewend bent in WORD. Je kunt diverse bijlagen (websites, afbeeldingen, video, sjablonen, kwaliteitskaarten etc.) toevoegen die bij de inhoudelijke tekst past.

Daarnaast is het mogelijk een PDF te maken die je kunt versturen of uitprinten. Op die manier kun je het bestuur of de inspectie, maar ook een nieuwe leerkracht (die nog geen toegang heeft) kennis laten maken met je kwaliteitszorg.

Nieuw:

De sociale kaart

In je jaarplan kun je verwijzen naar een contactpersoon en direct doorgestuurd worden naar de sociale kaart met contactgegevens. daarin kun je ook aantekeningen maken zoals: er is een wachtlijst, de werkdagen van de contactpersoon.

Per categorie kun je een uitdraai maken voor bijvoorbeeld ouders die een logopediepraktijk in de buurt zoeken.

De applicatiekiezer

Je kunt de Data-coach 2.0 als dashboard gebruiken en vanuit je dashboard een keuze maken naar 3 verschillende apps:

1) je e-mailaccount

2) je leerlingvolg- en adminstratiesysteem

3) snel navigeren naar je overige applicaties en instrumenten die gekoppeld zijn aan je school (bijvoorbeeld: basispoort, kleutervolgsysteem, Yurls, Snappet etc)

Omdat de diverse rollen verschillend zijn zal de appkiezer van de directeur of intern begeleider er anders uitzien dan die van een leerkracht.

Aanbieding!

Tot en met Juni 2020 werken we met het oude systeem, hierna starten nieuwe klanten meteen met het nieuwe instrument.

Bestaande klanten worden gratis gemigreerd naar het nieuwe systeem, zodat oude gegevens niet verloren gaan.

Bestel nu de Data-coach 2.0

voor 1 juni en krijg hem voor de oude prijs

en migreer gratis

naar het nieuwe systeem in: 

schooljaar 2020-2021

Artikel delen:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email